#1NEW IN: Decembar


Kako decembar nastupi tako svi mi počinjemo da razmišljamo kako nam je prošla godina, šta smo to uradili za sebe posebno, da li je godina za pamćenje (meni baš i nije)...Nekako jedino što mi se dobro dogodilo ove godine je ovaj blog ali to je sad nevažna tema, možda mi posljednji mjesec godine u kojoj smo promijeni mišljenje. Ja iskreno ne volim zimu nikako, poprilično sam osjetljiva i moram da osjetim svaku gripu na svojoj koži (draga razrednice ako ovo čitate da znate šta mi je).

Danas pišem o novim proizvodima koje sam kupila krajem prošlog mjeseca, a jučer mi je stigla i narudžba iz AVON-a (volim, volim i volim AVON). 
Pa kako drugo da počnemo nego po redu...





Podijelila sam po nekim kategorija, a ovo je kategorija: Kosa i lice

1. GLISS hair repair with liquid keratin complex- ovo sam kupila krajem novembra i stekla sam neko mišljenje o ovom proizvodu. Namijenjen je suhoj, slaboj i tankoj kosi. Prvo ovo miriše nenormalno dobro, bukvalno kosu samo držite u rukama i prinosite nosu, ne pravi neka čuda od kose i ja sam ovo kupila na nekom sniženju u DM-u i mislim da je bilo oko 7KM. Na ambalaži piše da se može koristiti na suhu i mokru kosu i da se lakše češlja (istina 100%). Da li vrijedi kupiti ? Apsolutno da.

2. Puzzle antibakterijski gel za umivanje lica- prije 3 godine sam koristila Puzzle kremu  pokazala se odlično, ovo sam kupila jer ima u nazivu "antibakterijsko" i Puzzle proizvodi su jako jeftini. Možda će zvučati čudno ja svoje lice nikada  ne diram rukama (da ne pričam kada sam u školi i ruke su prljave-fuj) niti dozvoljavam da mi neko dotiče lice. Miris mene najviše podsjeća na apoteku (?!), nije intenzivan tako da ne smeta. Preporuka? Koristila sam dva puta i bio je sasvim zadovoljavajući i mislim da proizvodi za lice trebaju sedmice za testiranje i sve pohvale Puzzle kompaniji za ambalažu i upustvo za upotrebu kao i svi detalji o njihovoj liniji za njegu kože. Bravo !

3.AVON Advance Techniques (Moroccan argan oil)-ovo mi je stiglo jučer tako da ne znam svoje mišljenje o ovome. Cijena je oko 5-6KM na nekoj akciji. 

Kategorija : Šminka 






1. Essence all about NUDES eyeshadow- zaista prelijepa paletica za 8,15KM, nekako kad je pogledam u njoj sve ima smisla. Možete kreirati neku svakodnevnu šminku, a kako ima šljokice (koje su ozbiljne) i neku šminku za izlazak ili za doček Nove godine koji nam se bliži. Imate razne vrste -all about GREYS, ROSES...Sve pohvale Essence-u.

2.Labello lip butter Rasperry Rose- ovaj mališa je postao moja svakodnevnica. Miriše prelijepo (eto kao puding od maline) i ostavi tu neku lijepu boju i naravno njeguje usne fantastično. 
Meni usne popucaju kad je hladno i ovo je spas za 3,20KM.

3. Flormar blush (Pink)- novi je u mojoj kolekciji rumenila i privukle su me šljokice. Miriše fantastično kao neko cvijeće, sigurno se neću zadržati na ovom jednom rumenilu od Flormar-a (i da čula sam da imaju odlične palete, ali nisam imala priliku da nabavim neku-to će da se popravi).






Kategorija: Dodaci...




1. Essence kist za blendanje- predobra četkica za 3.15 KM, toliko dobro blenda i sa takvom lakoćom, dakle cure kad ugledate ovu četkicu na policama odmah uzmite par komada jer se stvarno brzo pokupe. Kada sam je kupila odmah sam je oprala, u toku pranja niti je pala koja dlaka, niti je pustila kakvu boju. Dizajn ove četkice je stvarno za svaku pohvalu vidi se da su o svemu vodili računa. Još jednom Essence- bravo !
Ovnak kosi kist- imala sam već jedan i izgubila sam ga negdje, super kist za 2 KM.


2. AVON uvijač za trepavice- stigao jučer i još ga nisam isprobala u praktične svrhe

Kategorija: Essence olovke za usne





Definitivno najbolje olovke za usne počevši od teksture do trajnosti.
*06 GIRL'S DREAM je dio kolekcije 'longLasting lipliner'

Kategorija: Ostalo...




I evo došli smo do kraja. Ovo je stvarno duuuuga objava i ukoliko čitate ove redove- ovo zaista nije u smislu ' Vidi šta ja imam...' zato nema ljutiš, a i ja sam svakako to prerasla.

Za sve one koje vode borbu sa nekom gripom :



ŠminkeRaj na facebook-u: Šminkeraj.


Ostajte mi zdravo do sljedeće objave.
S ljubavlju. Šejla.

Broj komentara: 16:

  1. Hvala ti puno !
    Naravno, sad ću da pogledam... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Post je suuper!Sjajan blog imas,svaka ti cast,samo tako nastavi!Inače imam tu kremu za lice ,ne znam sta bih bez nje,sjajno hidrira kozu a pritom uopste nije skupa!
    https://ilanna07.wordpress.com/2015/12/05/what-to-to-do-this-weekend/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, pretplati se na moj blog da se družimo :) Da krema je zaista izuzetna (čitaj: pomogla mi je oko baš velikih problema na licu- o tome ću stvarno morati da pišem), kada potrošiš kremicu obrati pažnju i na ovaj gel stvarno sve preporuke. Sad ću da skoknem i na tvoj blog <3

      Izbriši
  3. E tako sam ljubomorna zbog tih Essence olovaka :( kad god ih trazim sve su rasprodate :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha istina živa, to kad vidiš moraš odmah da kupiš kao što sam ja bila u fazonu 'hajde sutra ću' u slučaju četkica za blendanje :D jedino što nikada neću oprostiti Essence-u što su promijenili famoznu 06-icu (mislim na Satin) :(
      I blog ti je preeeedobar :D <3

      Izbriši
    2. Ja ne znam kakva je nova, a kako je krenulo necu ni saznati. :D Moracu da pitam kad dolazi roba i da stojim tamo dok mi ne daju par komada. :D Navukla sam se na Auru i NYX sto se tice olovaka sada pa sam potisnula negdje Essence, ali naci cu ja svoje primjerke, hocu, hocu :D
      Hvala na komplimentu, ja se trudim da bude sto bolji ali tek sam pocela da pisem pa ucim gdje je sta. Srecno i tebi u radu <3

      Izbriši
  4. Tekstura je totalna fula vjeruj mi, ko ima staru 06-icu odmah će primjetiti razliku, i valjda dok su dodavali nešto za teksturu promijenili su za sekundicu i nijansu, ali i dalje mi je najdraža. Mi imamo NYX u Sarajevu ali još uvijek nisam ništa nabavila :/ a za Aurom mi duša pati kad vidim šta sve imate u ponudi.
    Hvalaaa <3

    OdgovoriIzbriši
  5. gdje si kupila tu essence cetkicu ? Js nigdje ne mogu da je nadjem :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav, kupila sam je u CM-u (Merkur -TC Otoka), pogledaj početkom sedmice mislim da tada stiže roba, a i nije do toga koliko se brzo prodaju, ja sam kupila jednu i mislila sam kupiti još par ali nije bilo.
      Ukoliko pronađeš javi mi :)

      Izbriši
  6. Superr post!!!
    Ako želiš pogledaj i naš blog- http://diyformi.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala !! Naravno sad ću da pogledam, pretplati se na moj blog :)

      Izbriši
  7. nice products, nice blog BTW

    http://abdelkhalekleblog.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlican post i jos bolji blog! Nikada nisam cula za te kreme, ali posto su i tvoji i komenatari na blogu pozitivni mozda je i probam :)
    my blog -> https://barbiegirl06.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj.Imala sam vremena da testiram ovaj gel i stvarno je fantazija, pošto to nije neka velika cifra možeš kupiti kremu i gel (imaš i sapun, ali ne znam meni sapun nikad nije čist kad počnemo da ga koristimo-razumiješ me sigurno). Kad nabaviš javi mi utiske, potraži Šminkeraj na facebook i pretplati se na blog, a sad ću da pogledam i tvoj...:) Lp

      Izbriši
    2. Eh, pogledala sam blog i najviše mi se dopao ovaj planer koji si pravila (ih da imam toliko vremena da prvo sebi napravim jedan, a drugo da piskaram neke obaveze, ja to u hodu, a voljela bih imati jedan za blog) :)

      Izbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.