#2: Trik na klik- Tajne lovorovog lista i CM club card



Lovor je bilja iz porodice lovora i porijeklom je iz Azije. Ime je dobio po šumama lovora u okolici Lovrana (ima logike).
Danas je lovor najzastupljeniji kao začinsko bilje, a primjenu je našao i u medicini za eterična i masna ulja iz bobica i listova.
Prije par godina moja koža lica u pubertetu je bila u blago rečeno kritičnom stanju i nekako mi se činilo šta god da sam probala nije bilo zadovoljavajuće ili je pomoć bila kratkog daha. Moja tetka mi je otkrila ovo čudo koje i sad kada je sve u redu redovno koristim- tonik za čišćenje lica u kojoj smo prokuhali nekoliko suhih listova lovora.
Do tada sam probala razne stvari od sapuna, krema, losiona... Mislim da se broja i svih naziva (osim onih koji su ostavili odličan ili razočaravajući utisak) ne mogu sjetiti.

Dakle za ovaj tonik vam je potrebno :
  • Lovorov list - kutiju sa 25 g možete nabaviti u bilo kojem supermarketu u dijelu sa začinima i potrebno vam je oko 7-8 listova lovora
  • Voda-  dvije čaše
Prvo što će te uraditi je odvojiti 7-8 listova lovora (nije potrebno usitniti) i sve staviti u hladnu vodu na električni šporet. Kada voda proključa, ugasite električni, i ostavite da lovor ključa još par minuta dok ne osjetite specifični miris. 
Naravno, sve vrijeme bi trebalo da vaša šerpica bude poklopljena da ne bi došlo do isparavanja u ništa.

U međuvremenu:



Sklonite sve sa električnog šporeta i čekajte da se malo ohladi. Ne brinite, u daljem objašnjenu će te skontati zašto nećete dobiti opekotine trećeg stepena.
Kada se ohladi do one temperature koja vam odgovara možete se umiti.

Nakon toga ne čistiti lice sa ručnikom ili ne daj Bože dirati rukama, neka se koža lica prirodno osuši, to će te već osjetiti. Nakon 10-15 minuta umiti se hladnom vodom za poboljšanje cirkulacije (bolja cirkulacija implicira boljoj koži lica) i završiti sa čistim ručnim uz tapkanje,kao što to rade tete u filmu, a ne povlačenje kako to obično svi nesvjesno radimo.
Nakon ovoga pokušajte da ne mažete lice par sati nekim kremama neka koža jednostavno diše.

Što se tiče cijene lovora ne zna tačno ali nije više od 2-3 KM. Miris lovora nije intenzivan, čudan je i neobičan, pomalo opor, meni nije zaista smetao i vremenom sam se navikla na to.
Da se ogradim, ja nisam dermatolog i meni je ovo pomoglo, ukoliko osjetite neugodnosti bilo koje vrste prekinite sa postupkom, i da naravno prilagodite temperaturu vode jer nama svima ne odgovaraju iste stvari.
Ovaj postupak možete raditi dva ili tri puta sedmično i nadam se da će vam biti od pomoći.


E sad...Ukoliko ne posjedujete CM club card preko koje možete ostvariti popuste i skupljati bodove sada sve što vam je potrebno je da popunite on-line prijavu i za 10 dana će biti gotova. Preuzimanje se vrši u onoj CM poslovnici koju odaberete da vam je najbliža. 







Nadam se da sam vam bila od pomoći i ako probate tonik od lovora ili popunite on-line prijavu za CM card javite mi.
Ostajte mi zdravo do sljedeće objave.

ŠminkeRaj na facebook-u: Šminkeraj.



S ljubavlju, Šejla.

4 komentara:

  1. Obavezno ću da probam ovo, evo deseti dan se peglam sa dvije akne, čovjek me može primijetiti sa kilometar udaljenosti zbog crvenila :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno, samo budi uporna :) Ima da pišem jednom kakva sam ja bila (-.-) I da najviše sam hejtala kada me neko pita 'Šta ti je sa licem?' :D
      Javi mi kako ti se pokazalo za dvije-tri sedmice :** <3

      Izbriši
  2. Super post,definitivno cu probati ovo :)
    https://ilanna07.wordpress.com/2015/12/05/what-to-to-do-this-weekend/

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.