Kosa želi biti voljena...



Jutros kad sam ustala i počela da češljam kosu primijetila sam kako je značajno porasla, odlučila sam da proizvodima koje koristim u znak zahvalnosti posvetim koje slovce (o promjenama koje je moja kosa prošla sam već pisala na : All about my hair//Sve o mojoj kosi). Ja jako volim i poštujem svoju kosu i smatram da zdrava, njegovana,(i hajde da budem dorečena do kraja) čista kosa su ukras jednoj ženi, možemo znati puno o osobi na osnovu toga kakve je nekome kosa (ne sudi čovjeku po odijelu koje nosi, ali možeš ženu po kosi).


Ja koristim jedan od ova dva šampona za kosu: Wash & Go sa ekstraktom koprive (400ml) ili AVON Advance Techniques smooth as silk (250ml). Wash & Go šampon je za kosu koja opada i ja imam tako te faze sa početkom zime i proljeća kad počnem da se bojim da ne ostanem ćelava, ali zapravo to traje jedan određeni period i vrati se sve u normalno stanje, AVON-ov šampon sam koristila kad sam prvi put farbala kosu i mogu vam reći da joj da neku živost i volumen, kod oba šampona je potrebna veoma mala količina da se napravi velika pjena na glavi (ne znam za vas, ali ja to volim) što potpuno opravdava omjer cijene i mililitara.
Ponekad pored ova dva koristim Afrodita šampon med i vanila, kad taj šampon koristim imam osjećaj da jako,jako teško počešljam kosu iako ne odstupam od ostatka procesa koji inače radim u nastavku.



Ovo pakovanje sam sasvim slučajno kupila i priznajem da nisam ništa znala o ovom brendu GENERA, pa sam odmah na svetom Google-u pronašla jako pozitivne recenzije za ove proizvode.
Kad sam prvi put koristila ovu masku iznenadila sam se rezultatom da je kosa tako svilena i da nevjerovatno miriše na kokos, ali ne samo ono par sati i prođe već mogu reći da će kosa mirisati do sljedećeg pranja i stojim iza toga. Na ambalaži piše da se može nanositi na vlažnu ili suhu kosu i da stoji tako 10-15 minuta, ja sam čak par puta radila tako da je stavim ujutro kad ustanem na suhu kosu (svežem visoko rep, stavim pakovanje, umotam sve u plastičnu kesicu i to je to) držim do nekih 21-22h kad treba da inače perem kosu. Pakovanje nisam nanosila na tjeme, već samo na vrhove, tako da nisam saznala da li ima tendenciju da masti kosu. 
Količina ovog proizvoda je nevjerovatna- 500g i ja sam je koristila četiri mjeseca, i trošila sam je nemilice jer je cijena ovog proizvoda oko 4KM. 


Drugo farbanje bi bilo pogubno za mene da nisam pronašla ova dva proizvoda : AVON Advance Techniques- Moroccan Argan Oil i Cristalli fluidi za oštećenu kosu (poznatiji kao -ljubičasti kristali za kosu).
Ljubičaste kristale sam kupila prve i njih mi je preporučila moja frizerka da koristim nakon što sam blajhala kosu, i mogu vam reći ako treba i uslikati dokaza radi, ja nemam niti jedan ispucali vrh, krajevi mi nisu suhi i slamasti. Ovaj proizvod koristim četiri mjeseca nakon svakog kupanje po dvije pumpice, i mislim da će mi trajati još toliko jer se jako sporo troši. Miris je intenzivan, ali lijep i podnošljiv. 
AVON je u Decembru imao neku akciju na sve njihove tretmane,  ja sam kupila ovaj i oduševila sam se prije svega mirisom (ja bih ovo ljudi popila) i mogu sad da potpišem da mi je ovo ubrzalo rast kose, mogu evo sad i odmah.




Kad ste preživjeli serijal fotografija pod radnim nazivom 'Evo ti ruka ciganko, pogledaj u moj dlan' možemo dalje...
Zadnji proizvod koji nanosim na svoju kosu je Schwarzkopf GLISS Hair Repair sa tečnim keratinom za lakše raščešljavanje i mislim da sasvim korektno obavlja svoj posao i mogu reći da uveliko pomaže pri češljanju moje kose.
Ima jako intenzivan i čudan miris, pomalo citrusan, ali nije neizdrživo.



Ja sebi dajem jedan veliki plus jer kosu ne sušim fenom, rijetko kad je uvijam figarom i nikad je ne peglam, češalj koji koristim skoro dvije godine je Syoss četka i tzv. Invisibobble gumica za kosu koja ne ostavlja tragove pri vezanju svježe oprane kose i ne čupa (ja njoj dajem plus).
Odlučila sam da opet pustim kosu i ovdje na svom blogu se svečano obavezujem.


Ostajte mi zdravo do sljedećeg puta.

S ljubavlju, Š. <3





Broj komentara: 14:

  1. Great blog, lovely photos! ♥

    http://londonkidx.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Sjajan post, stvarno mi se jako sviđa tvoj blog! ♡

    ✖ kreativanblog.blogspot.com ✖

    OdgovoriIzbriši
  3. Sve ove proizvode ili sada koristim ili sam koristila prije i zaista sam zadovoljna njima. Super post kao i blog.
    xoxo ♥

    ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨ - pročitaj novi post na mom blogu i ako ga zapratiš javi mi u komentarima, ja tvoj blog već pratim :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Divan post! Ja sam fascinirana tvojim blogom! Samo tako nastavi draga, želim ti puno sreće! ♥

    Pogledaj moj blog i učlani se ako želiš --------> allforyou23.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Skoro sve isto koristimo. I ja imam za date proizvode samo riječi hvale. Pratim te, pa ako želiš, možeš i ti mene :) https://zenskikutaktrenutak.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam prije koristila genera regenerator, a moram probati i ovu masku. Jako su jeftini a odlično mirisu :)
    Novi post na: http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/oriflame-delights-from-nature-cream-trio.html

    OdgovoriIzbriši
  7. Post ti je zaista super. Poučan je i dao mi je želju da isprobam neke nove proizvode. Ja trenutno koristim samo Afroditin šampon i Macadamia ulje koji su mi odlični. <3



    itsnina23.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :) Molim te prati moj blog za sve novosti :)

      Izbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.