Šta se našlo u mojoj torbi ?



Ženske torbe su uvijek bile prostor za izučavanje, arheološke iskopine, rudnici, mjesto rasta endemskim vrstama flore i faune, nikad do kraja dokučive i istražene.
Kad malo bolje sve pogledam sa strane psihologije uvijek je ljude interesovalo kako to neka druga jedinka obavlja identičnu radnju, valjda da bi se kasnije upoređivali i tražili mane u tuđim ili prednosti u svojim postupcima. 

Ja kao takva sam uvijek voljela da čitam ovakve priče ili gledam video na you tube-u na ovu temu, kažem vam - psihologija je čudo.
U nastavku sam ogolila jednu žensku torbu da zadovoljim vaša čula... Kad pogledate sliku gore (pogledali) možete vidjeti da tu stvarno ima svega od novčanika do ukosnice.
Prije svega, ovo je torba koju nosim za izlazak i postavka je ista, što se tiče torbe za školu ona i nije toliko zanimljiva (sveske, skripte, papiri sa zadacima) tako da nije vrijedna pomena.

Novčanik koji nosim totalno nije više u mom fazonu, ali sam vazana za njega iz posebnih razloga, čak se i malo fucnuo na krajevima. Čula sam da nije dobro sam sebi kupovati novčanik, pa evo ko se javlja da mi kupi jedan? 
Kad krećem na putovanja, na kakvom sam bila prije manje od dvije sedmice tu nikad ne držim sav novac koji nosim (mislim na veće količine, već se tu uvijek može naći 5-10e), ostatak držim u posebnom malom novčaniku. Naravno, u novčaniku se nalaze kartice od CM-a, planinarskog udruženja, MAJA- mjesto gdje radim manikir i pedikir, i vjerovali ili ne računi (?!).

Ja lično bez novčanika ne izlazim iz kuće, bez telefona bih i mogla, ali bez novčanika i novca u njemu- NE ! 
Mislim da nikad ne znamo šta nam se može desiti, evo npr.: sretnemo nekog koga poznajemo i pozove nas na kafu, mislim da  mi uvijek trebamo biti spremne da se ponudimo da platimo SVOJU kafu, feministkinja sam ako je ovo u pitanju. Metalna kutijica koju vidite sigurno znate za šta mi služi, mislim da je ovo jedna jako korisna i praktična stvar. 



Stvari sa ove fotografije se mjenjaju na sedmičnoj, mjesečnoj ili sezonskoj bazi osim telefona. Telefon koji ja imam malo više od dvije godine je SONY Xperia L i on je ljubav mog života. Tužno je i bolesno reći da sam sam vezana za telefon, ali je tako i mi to treba da prihvatimo. Ljubičaste slušalice za telefon nosim ukoliko se sjetim da ponesem, ali rijetko kad nosim slušalice osim ako negdje idem sama ili ako putujem.
Kožne rukavice nosim u ovim hladnijim danima, a ljeti njih zamjenjuju naočare za sunce.
Dioptriske naočare i kutijicu skoro uvijek nosim sa sobom, kao i dvije vrste karmina (jedan nudać i jedan u malo ozbiljnijoj nijansi) trenutna postavka su : Aura MATT-617 i Essence 03-Come Naturally.
Kremu za ruke uvijek moram imati jer su mi ruke jako osjetljive pogotovo na ove hladnoće, i od kako sam dobila ovu AVON Royal jelly kremu za ruke uvijek je nosim u torbi.



Prelazimo na dio zvan 'Svaštara' u kom se nalazi policijski rokovnik (onaj za pisanje kazni za nepropisno parkiranje, ja sam bila krativna i tako sam ga nazvala), tako da ukoliko neko još želi da mi pokloni rokovnik ja sam za. Pored rokovnika je Balea antibakterijski gel za ruke, ovakve gelove ili maramice sa istim efektom koristim još od pojave raznih gripa prije par godina, ovaj gel je odličan ukoliko trebamo jesti i nemamo mogućnost oprati ruke.
Miris je jako intezivan,i nestane u roku odmah, ovdje ima 300ml. što meni zna trajati toliko da zaboravim kad sam ga kupila. Za brisanje stakla mojih naočara koristim ovu crnu krpicu, jer svi vole da probaju tuđe naočare i svi mi ostave svoj otisak.
Mali bijeli češalj je odličan, ali rijetko kad se sjetim da uzmem češalj i češljam kosu negdje, ali eto nalazi se tu. Stvari koje mi žene ili imamo dest komada viška ili nemamo nikako su gumice za kosu i ukosnice.


Ovdje završavam priču o još uvijek neistraženim prostorima univerzuma.

Šta se nalazi u vašoj torbi?



Ostajte mi zdravo do sljdećeg čitanja i pisanja.
S ljubavlju, Š.


Broj komentara: 28:

  1. Aa svidja mi se kutijica za koju znam za sta sluzi :D :D treba mi neka da bar muskarci ne znaju za sta sluzi. Jednom prilikom mi je ispala u hodniku punom studenata, ali moja je ona always xD tako da je ova bas simpa <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Anđela (kako ti čovječe ima dobro ime) :D ovo je bilo uz Violetine i bila sam sretna kad sam vidjela jer nisam imala nikako kutijucu, a mrzim kad otvorim torbu ili kad nosim neku koja nema ziper pa svi vide, prirodna stvar ali opet... :) <3

      Izbriši
    2. HAHAHA Hvala na komplimentu za ime :D Nije da ga nesto obozavam ali eto, nije me mama bas nagrdila... :D Tvoja je odlicna. Imala sam i gorih blamova ali svakako nije prijatno da ispadne :D

      Izbriši
  2. Isto kao i ti,kutijicu, novcanik, naocale, krema za ruke, samo ja jos uvijek moram imati zvake ili bombone i maramice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žvake rijetko kad koristim (bombone imam u džepu od jakne uvijek) :) maramice uvijek ili imam 3-4 pakovanja ili nemam nikako, vlažne nosim u torbi za školu :)

      Izbriši
  3. Namjeravala sam ubrzo napraviti ovako sličan post. Lijepo si to opisala, svaka cast :)
    Novi post na: http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/avon-ultra-beauty-lip-stylo.html

    OdgovoriIzbriši
  4. U mojoj torbi nema cega nema da se nekad i pitam kako mi je nesto dospjelo u nju :)
    Posjeti moj blog :D
    mystiquel0ve.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  5. zgodne stvarčice :D
    lijepe su mi rukavice <3

    OdgovoriIzbriši
  6. kod mene je puno manje stvari, vise ćeš naći računa. kozmetičku torbicu vise i ne koristim, tj. ne nosim je, torbe su mi inaće malo teže tako da svaki proizvod više osjetim na težini kad nosim torbu. Kod mene ćeš naći: mobitel, slušalice mini balea anti.bakterijski sapun, maramice, naočale, ključeve a u pretincu držim onu kutijicu s ulošcima pogotovo u onim danima i kad idem vani na duze vremena. pratim te pa nema potrebe za linkanjem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prava ženska torba :)
      Hvala ;) linkanjem se služe i veći blogeri od mene koja sam 3-4 mjeseca u ovome svemu :) Kako da ljudi saznaju ?! Oprosti na smjetnju, lp.

      Izbriši
  7. Sadržaj tvoje tašnice me umnogo podsjeća i na saržaj moje. Uz dodatak bar čokoladice ili par bombona. Ono, za svaki slučaj, kad mi padne šećer ili još gore - naupadne mi nešto čime mogu zadovoljiti svoj ''slatki zub''. :) P.S. rukavice su ti preslatke! xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah to se ne nosi, to se odmah jede :D
      Hvala ti <3

      Izbriši
  8. Sjajan post!!!
    Ako želiš pogledaj nas novi post i uzvrati komentarom- http://diyformi.blogspot.rs/2016/01/diy-ukrasavanje-kutice-za-olovke.html?m=1

    OdgovoriIzbriši
  9. Sjajan post draga,i ja nameravam napraviti uskoro ovakav post.Pitam se sta li ce se naci u mojoj torbi hahah♥
    https://ilanna07.wordpress.com/2016/01/23/its-pll-time/

    OdgovoriIzbriši
  10. I love what's in your bag :)

    Blog: http://fiftyshadesofpink.blogs.sapo.pt/
    Instagram: @sarafqueiros

    OdgovoriIzbriši
  11. Super si. :) Imamo skoro istu postavku, malo različite proizvode, ali to je to. Čak i dioptrijske naočale :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Naočale su mi jako lijepee :) I ja sam nedavno kupila nove i sad nemam kompleks da se slikam sa naočalama, dok sam imala već prije.. Ipak razmišljam da kupim sočiva i mislim da ću do ljeta to i uraditi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HAHAHA ja i danas imam komplekse zbog cvikara :) vjeruj mi da ćeš se vratiti cvikama jer sočiva traže dosta pažnje i opreza (spavat s njima ni pod razno, ne dirati oči prljavim rukama, paziti na sastav proizvoda i još muka) ali pokušaj :**

      Izbriši
  13. Odlično! Sve ono što je zaista i "potrebno" jednoj ženi da ima u svojoj torbi. Rukavice su divne kao i "kutica" za uloške. :D
    http://beautyandfashiontipsforfree.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  14. Super post <3 Nosis sve sto je jednoj devojci potrebno :)
    Ako mozes pogledaj moj blog i uclani se uzvracam :)
    llis9.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.