Za plemkinje modernog doba: AVON Care royal jelly


Ja ne volim da ljenčarim ali mi ovo vrijeme mnogo odgovara kad odmaram, čitam blogove drugih, da gledam you tube i serije. Volim da sjedim u toploj sobi, pijem kafu ili toplu čokoladu  i mackam se sa cijelom AVON Care royal jelly kolekcijom koju su mi poslali dok sam bila u Crnoj Gori i pisala sam o tome već na #3 New in: Montenegro i AVON.
Royal jelly-matična mliječ je pčelinji proizvod, mnogi nutricionisti smatraju da je baš ova namirnica najsavršenija na svijetu i smatra se da je bio ključ ljepote plemkinja (zato 'royal' u nazivu).



U kolekciji se našao losion za tijelo, krema za lice i krema za ruke, nokte i zanoktice.
Rekla bih da je ovo najljepši miris koji sam ja osjetila u mojem cijelokuponom vijeku, nije intenzivan toliko da zna smetati ali je postojan (mislim na kremu za ruke i losion prije svega).



Prvi na meti je losion za tijelo od 400 ml. planirala sam da napravim TAG: potroši do 2026. godine jer ovdje je ozbiljna količina proizvoda. Losion se nalazi u čvrstom, plastičnom pakovanju, poklopac je ozbiljno urađen tako da se može slobodno nositi na putovanja bez da strahujete od prosipanja proizvoda.
Koristila sam ga redovno nakon svakog tuširanja i lijepo hidrira, nije težak na koži i lijepo se razmazuje. 
Gore sam rekla da će trajati jako dugo zato što je potrebna mala količina da se tapacirate cijele u ovom periodu godine kad vam je zaštita kože jako potrebna. (Na ambalaži je naglašeno da je najmjenjeno suhoj koži, ali zla hladnoća uradi to svakoj od nas.)



Što se tiče kreme za lice ona je prošla većinu mojih ukućana zato što su se svi zaljubili u miris ovog malog čuda. Krema ima 100ml. što je pristojna količina za jednu kremu, nalazi se u plastičnoj, elegantnoj kutijici i ovdje je poklopac jako dobro odrađen (ovo naglasim zbog putovanja). Najjači i najbolji efekat je hidratacija kože lica i namijenjen je jako suhoj koži.
Moje lice je masno u T zoni, a ostali su dijelovi suhi i meni ovo odgovara.
Krema se brzo upija i koristim je prije pudera, mislim da stvara odličnu barijeru između kože i proizvoda koje nanosimo na lice.



Moj najdraži proizvod od svih je krema za ruke, nokte i zanoktice (100 ml.) koja me oduševila na prvu, brzo se upija i nemasne je formule. Sad želim da zamolim sve ove koje prave ambalaže krema da prave ovakve kakva je kod AVON-a. 
Trenutno mi stoji na stolu pored kreveta i mackam ruke kad stignem, i često je teglim u torbi kad izlazim. Ja generalno nemam veliki problem sa zanokticama, par njim se javi s vremena na vrijeme kad baš često koristim aceton, ali kako kažu da je bolje da spriječimo nego da liječimo.




*Na noktima je Golden Rose 06



I priča se ovdje završava...Mislim da je ovo stvarno nešto u šta vrijedi uložiti par markica i uživati nakon svakog kupanja ili lakiranja noktiju- neka se žene u 21. vijeku osjećaju kao plemkinje.




Ostajte mi zdravo do sljedeće objave.

S ljubavlju, Š.




Broj komentara: 11:

  1. Super posta,odlicno sto si objavila :) jedna obavijest,pratimo vec jedna drugu,bar ja tebe,dodala sam i opciju GFC pa bi te zamolila da me zapratis :)

    http://lbeautyea.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  2. Super post ♡
    Ako mozes pogledaj moj blog i ako mozes uclani se uzvraticu
    vannja9.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala ove proizvode, ali mi deluju interesantno. :) PS: Učlanila sam se u tvoj blog, nadam se da ćeš i ti u moj. x.

    The Fashion Spell

    OdgovoriIzbriši
  4. Podhitno moram nabaviti taj losion, svi pričaju koliko je odličan! :)
    Novi post, pogledajte http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/oriflame-delights-from-nature-cream-trio.html

    OdgovoriIzbriši
  5. Excellent post!
    Follow my blog GFC and I will follow you too!
    http://alinatheone.blogspot.ru

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.