Makeup R e v o l u t i o n



Vratio sam se živote !

Volim kad ovdje pišem, kad riječima dio sebe lagano utkam između redova koje čitate. Prije više od dva mjeseca pisala svoju WishListu (koju možete pročitati ovdje:WishLista) nisam ni slutila da ću prvo ovu paletu precrtati sa iste jer mi je tad bila kao dio mojih bolesnih megalomanskih maštanja. 

 Svi znamo da u Bosni i Hercegovini nemamo mogućnost kupovine Makeup Revolution proizvoda, kad sam bila u Bijelom Polju oči su mi caklile pored MUR police gdje sam kupila ovu paletu (ICONIC1) i puder u kamenu. Rekla bih da je to ljubav. Ovo će biti objava sa puno slika pa da počnemo odmah..








U ovoj paleti se nalazi 12 sjenila. Pakovanje je napravljeno od kvalitetne crne plastike sa prozirnim djelom gdje se može vidjeti unutrašnost što joj daje dozu skupoće. Paleta nema ogledalo i mislim da joj nije potrebno jer je svakako teška sama od sebe. U pakovanju se nalazi dvostrani aplikator koji je zaista iskoristiv.
Imam samo jednu zamjerku na ovu paletu i to na ovaj prozirni dio koji je jako osjetljiv pa svako malo se pojavi neka ogrebotina i otisci su na sve strane, ali to joj opraštam.

Što se tiče pigmentacije ja sam ostala bez teksta (sve će te vidjeti u nastavku) osim na prvu nijansu koja me ostavila ravndušnom, ali sam joj našla namjenu.


1.  Bijelo-bež nijansa koju koristim kao bazu (mat) 
2. Svijetlo bež nijansa (presovani pigment)
3. Svijetlo smeđa nijansa (mat)
4. Tamno bež nijansa (presovani pigment)
5. Tamno smeđa nijansa odlična za pregib oka (mat)
6. Zlatna nijansa (presovani pigment)
7. Bakreno-zlatna nijansa (presovani pigment)
8.Tamno smeđa (presovani pigment sa saten završetkom)
9. 'Golden Rose' (saten završetak)
10. Maslinasta nijansa (saten završetak)
11.Tamno plava nijansa sa srebrenim šljokicama (mat)
12. Svijetlo plava nijansa (saten završetak) 

Sve boje se jako blendaju i nadogradive su, ukoliko ste početnik u ovom predivnom svijetu šminke onda treba pripaziti na količine koje ostaju na četkici.



Ovo su moje omiljene nijanse:



Paleta je koštala oko 5 eura (nešto manje od 10KM) i mislim da ukoliko se odlučite da je kupite možete napravite baš sve što poželite bilo da je riječ o nekoj dnevnoj varijanti ili za neki dramatičan izgled.

Pored ove palete imate i mogućnost izbora: Iconic Smokey, Iconic Dreams, Iconic Elements...




Koliko sam vam slika postavila mislim da će te imati osjećaj da i ne morate kupiti paletu (hehe). Na policama MUR-a sam vidjela ovaj puder u kamenu koji je translucentni i koštao je čitavo bogatstvo- 2 eura (?!!!).





Prvo što me oduševilo je bilo simpatično pakovanje,način otvaranja i ogledalce koje se nalazi na poleđini. Jako je prijatan na licu i ima mogućnost da minimizira nedostatke (što će te vidjeti dolje na mojoj ruci). Što se tiče matiranja mislim da sasvim korektno odradi zadatak, nakon nekih 4-5h moram popraviti puder na T zoni.



*Da se razumijemo- ovaj 'brašno' efekat se pojavio jer je samo onako nanešen na kožu bez blendanja.



I za promjenu da vidimo par slika. Nadam se da će moja kolekcija biti veća jer su ovo zaista kvalitetni proizvodi za malo novaca (Bijelo Polje čekaj me!).






 Jako dugo sam spremala ovu objavu, trebalo mi je dosta truda i vremena da fotografišem vjerodostojno ove proizvode. Paleta je moje čedo i mislim da je vrijedna svakog ulaganja, što se tiče pudera za nešto manje od 4KM sve mu je oprošteno, ali da vam je najpotrebniji u životu i nije.


Ostajte mi zdravo do sljedećeg čitanja i pisanja.
S ljubavlju, Š.



Broj komentara: 12:

  1. Ova paleta je i na mojoj wish listi. Jedva cekam da ju kupim. Iskreno, nisam znala da je tako jeftina. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova paleta senki je božanstvena :) Odličan post :)

    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgleda odlicno, pigmentacija supeer! :) Voljela bih da probam nesto od MUR-a, moram da se dokopam neke paletice. :)
    P.S. vidi se da si se odlicno potrudila za slike <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Nemam iconic paletu ali imam iconic 2 i odusevljena sam kvalitetom i pigmentiranosti.. I preporucujem ti essential mattes paletu, sadrzi 12 matt sjenila i savrseno su pigmentirani :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super, sad i vi imate mjesto za kupovinu MUR proizvoda :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Aj MUR ima predivne palete,em su prejeftine!
    Zavidim ti,moram i ja uskoro otic do susjedne Hrvatske po jednu.
    xx

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.