Slučajna ljubav: AVON makeup remover lotion


AVON često ima primamljive setove gdje nam dolaze dva ili tri proizvoda, u jednom takvom setu sam dobila voljeni AVON fiksator šminke o kome sam pisala ovdje :AVON makeup setting spray//AVON sprej za fiksiranje šminke našao se i ovaj losion za skidanje šminke. 
Imala sam jedan losion koji sam već koristila tako da sam ovaj ostavila za bolje dane. 



Kad sam prvi put koristila losion moram priznati da se nisam snašla najbolje, nekako mi je bio previše gust kad sam ga samo tako stavila na lice, miris mi je bio odbojan i ostavila sam ga po strani. Igrom slučaja sam naišla na video jedne strane jutjuberke o večernjoj rutini, ona je prvo umila lice prije losiona i nanosila ga kružnim pokretima.

Meni je to dalo ideju da pokušam i oduševila sam se. Cijeloj rutini sam dala poseban ton kad sam počela da koristim i gumu za piling, tako lagano skine puder koji ima i potpunu moć prekrivanja i šminku koji imam taj dan. Mana mu je što ima jako čudan miris koji meni lično ne odgovara, ali moram reći da nije ništa strašno, miriše kao većina proizvoda za skidanje šminke.

Sastav:



Losion se nalazi u elegentnoj mat bijeloj bočici neobičnog oblika. Tekstura losiona je poput malo tečnije kreme za lice i bijele je boje (slika gore). 
Količina proizvoda je 150ml. i sporo se troši jer je otvor gdje izlazi proizvod mali pa možete kontrolisati koliko vam je potrebno.
Nakon korištenja koža ima zdrav sjaj jer i na ambalaži je naglašeno da je hidratantan, moju kožu koja je kombinovana losion nije dodatno mastio, koristim ga u većoj količini na očima i jako je prijatan (čemu je namjenjen, ali kakav sam ja bloger ako proizvodu ne otkrijem još par namjena) i nije izazvao nikakve iritacije na osjetljivim regijama moga lica.


Ovo je bila kratka recenzija o trenutno najdražem proizvodu za čišćenje lica. Što se tiče cijene to ne znam jer sam već rekla da sam ga dobila u setu, i pitanje je da li se nalazi u aktuelnom katalogu.

Želim još dodati: Ja ću uvijek pohvaliti AVON proizvod koji je vrijedan svake pažnje, sve što ja napišem o nečemu na mom blogu je isključivo samo moje mišljenje i moj sud o istom.
AVON kozmetika mi je otvorila vrata u svijetu šminke, a AVON kao kompanija mi je prva poželjela dobrodošlicu u ovom survom blogosvijetu. Hvala na pažnji dušebrižnici.


Ostajte mi zdravo do sljedeće objave.
S ljubavlju, Š.

Broj komentara: 15:

  1. Meni je onakooo.. Jos uvijek ga nisam potrosila, a koristim ga samo za skidanje swatcheva sa ruke lol :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma mi se nikako nismo mogli dok nisam počela da ga nanosim na lice koje prvo umijem, nenesm losion i završim posao sa Ebelin gumom za piling, nakon što sam to odradila pala sam na dupe da prostiš koliko mi je dobro očistilo sve što sam imala :)

      Izbriši
  2. Koristila sam ga prije par mjeseci, sada koristim jedan essence. Kao što ti kažeš, ima nekakav ružnjikav miris ali ja to zanemarim, s obzirom da svoj posao odlicno obavlja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je postao ljubav kad sam mu dokučila tehniku :) <3

      Izbriši
  3. Odlican post i vrlo lepa preporuka! Mozda ga i probam :-)
    https://barbiegirl06.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Mirisom me podsjeća na drvofiks :P a ti si super recenziju napisala. Imam čitav ovaj proizvod i nikad ga nisam ni probala jer me miris odbio.. sada možda i probam. I da, i meni kao početnici je Avon prvi poželio dobrodošlicu i dao mi vjetar u leđa, volim njihove prozvode i rado ću pisati o njima, sviđalo se nekome ili ne. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo :) meni su odgvorili na saradnju u roku odmah nakon što sam poslala mail Šejli (PR) :**

      Izbriši
    2. Na moje veliko iznenađenje Šejla se meni prva javila; bila sam iznenađena jer je možda prošao tek oko mjesec dana kako sam počela pisati i nisam očekivala tako brzo.. baš sam im zahvalna. :)

      Izbriši
  5. Sjajan post!!!
    Pogledaj nas novi post i uzvrati komentarom- http://diyformi.blogspot.rs/2016/02/diy-privezak-i-narukvica-za-dan.html?m=1

    OdgovoriIzbriši
  6. Losion za skidanje šminke se čini odlično,i možda ga potražim.Blog izgleda predivno.
    Ukoliko se učlaniš u moj blog,javi mi putem komentara,kako bih ti uzvratila:)Divno pišeš:)

    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.