Recenzija: Body Blendz


Ispijajući svoju prvu jutarnju kafu i čitajući blog Soeurs Beauty sjetila sam se da sam obećala u #4 NEW IN: March napisati recenziju o Body Blendz pilingu.
Body Blendz je autentičan proizvod iz daleke Australije. Mi zaluđenici Instagrama znamo da je ovaj piling napravio veliku pometnju na već spomenutoj društvenoj mreži i da su skoro sve beauty blogerke imale po jedan primjerak. Prije više od mjesec dana je Body Blendz stigao na moju kućnu adresu u najprodavanijoj verziji "Oats Oats Baby" i mislim da je prošlo sasvim dovoljno vremena da vam mogu reći neko mišljenje.




Proizvod od 200g se nalazi u aluminijskom mat crnom pakovanju, deklaracija i naziv su napisani bijelim slovima pa sve izgleda minimalistički i profinjeno. Ukoliko ste veliki ljubitelj kafe poput mene onda ste došli na pravu adresu zato što je osnovni sastojak Body Blendza kafa (100% Arabica Beans), morska so i ulja. Cijena ovog proizvoda je skoro 25 dolara i proizvođač obećavaju da će ukloniti ožiljke i strije. Šta se meni desilo?





Prvi put kad sam koristila ovaj proizvod sam bila toliko crvena u licu da sam se baš prepala, bilo me strah da se pogledam u ogledalo, nakon sat vremena se sve smirilo pa sam dahnula dušom i otišla na spavanje. Na prvu nisam ništa primijetila, osjećala sam da mi je koža čista i da miriše na kafu. Sutradan je došlao red za dnevnu rutinu šminkanja i nekako mi se sve na koži lijepo blendalo, ali nisam tome davala neki veliki značaj. Nakon svakog korištenja je moja koža bila sve bolja i bolja. 

Prošla je skoro sedmica od prvog korištenja, ali ja nisam primijetila neke drastične promjene u smislu da uklanja ožiljke. 
Blogeri nisu perfektni ljudi bez mana, ja imam ožiljke od akni na čelu poput duge od obrve do obrve i odlučila sam se posvetiti tome temeljito. Tako da sam svaki drugi dan sa veoma malo proizvoda čistila samo taj dio i došlo mi je da plačem jednom od sreće kad sam vidjela da su ostali samo dijelovi koji će se nadam se ukloniti vremenom.



Želim da vas sve zamolim koji čitate ovo meni vjerujete na riječ, jer se uvijek trudim da napišem iskreno mišljenje o svakom proizvodu, ali nisam spremna da postavim sliku svog lica, ne zato što me sramota već su to valjda neki veći limiti u nama.
Dala sam svojoj koži lica malo odmora pa se sad samo družim sa ovim proizvodom.
Možda vas buni hajde da kažemo mala gramaža proizvoda ali ja i pored toga što redovno koristim ovaj piling ne vidim da se troši jer vam je porebna mala količina.
Znam da je Ana2Cats rekla da u Srbiji ima jeftinija zamjena za ovaj piling, ali ja u Bosni i Hercegovini nisam čula za potpuno prirodan piling, ukoliko vi jeste molim vas da mi napišete.



Sadržaj iz Body Blendz kesice sam presula u staklenu teglicu jer mi je nekako bilo praktičnije i ljepše da mi stoji u kupatilu. Mislim da nema potrebe objašnjavati kako se koristi Body Blendz (moram samo da vas upozorim da pravi malo nereda).

Šta bi ste voljele sljedeće da čitate:

1. Grupna recenzija AVON proizvoda
2. Pripreme za matursko veče
3. Tematska objava

Šaljem puno poljubaca za sve vas ma gdje mi bili.
S ljubavlju, Š. 
*PR 

Broj komentara: 6:

  1. jedva sam čekala ovaj post, a sad jedva čekam paket. :$ <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će i tvoje mišljenje biti pozitivno :) <3

      Izbriši
  2. Joj iste smo, i u mene je puno celo nekih gluposti :( naredni post ocekujem Avon recenziju :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Bogu kod mene sve ide bolje i bolje :D <3
      Uskoro... :)

      Izbriši
  3. Koliko redovno si sedmično koristila ovaj piling? Ja ga koristim svako veče i mislim možda će biti previše agresivno. Nemam nikakve ožiljke ali se nadam da će mi ukloniti barem mitesere. Super je recenzija, kratka ali opet sve super napisano. Veliki pozdrav. :* :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ga koristim svako veče (sad svako drugo-treće i sve tako u ciklusima) :**
      čekujem i tvoju recenziju :) Pozdrav <3

      Izbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.