HUGE REVIEW: AVON (prvi dio)


U proteklom periodu sam kupila i dobila stvarno puno proizvoda od AVON-a. Ovu objavu će te čitati iz dva dijela jer sam smatrala da bi vas (s)morila jako dugom pričom i sa previše fotografija. Pa da počnemo...







Jako volim parfeme i uvijek u torbi imam parfem ili toaletnu vodicu. Ovaj parfem sam dobila od tetke za osmi mart. Zaljubljena sam kako mirisom tako i ambalažom. Nisam najstručnija za opisivanje mirisa ali rekla bih: slatkast i baš je za vječne djevojčice. Trajanje mirisa je više od 2-3 sata, vremenom miris slabi ali ne iščezne potpuno (važna stavka je da ne ostavlja žute mrlje po bijeloj odjeći kao što neki parfemi znaju to uraditi). Pakovanje i staklena ambalaža sa kombinacijom boja crno-ljubičasto-zlatno izgledaju luksuzno i profinjeno. Sporo se troši jer je miris intenzivan u startu, čak je to slučaj i kod mene koja se umivam parfemima ma kakvu jačinu oni imali. Moj trenutni favorit.



Maska na bazi kavijara je predivna i prava zanimacija za one koje vole da njeguju svoje lice. Kavijar je odlika skupoće i u to ime je pakovanje takvo mat crno sa ugraviranim zlatnim prepoznatljivim znakom "Planet Spa" kolekcije. Miris je uobičajen za sve AVON maske. Nanosi se na kožu u tankom sloju i suši se 20-tak minuta. Skidanje maske je hit sam za sebe (pogledati sliku ispod). Ukoliko ste neko ko ne voli da mu maska zateže lice onda ovo nije pravi izbor za vas.  Gelasta je i puna šljokica.



Uklanjanje maske:



Ovu masku za tijelo i kremu sam dobila od jedne moje prijateljice. Pakovanje je predivno mat plavo-sivo. Miris mi nije nešto najbolje na svijetu što sam njušnula. Iskrena da budem, voljela bih kad bi neko ovo pročitao iz AVON-a da ovu kremu i masku proglase unisex. Više sam sebi mirisala kao muškarac, ali nisam baš najbolji reprezent za mirise jer ja sam neko ko je više za ženskaste i cvjetne mirise. Krema je poput mussa i jako se lijepo upija na koži. Masku za tijelo sam ja koristila na leđima i na dekolteu i mogu reći da je za svaku pohvalu. 
Obavlja posao na temu njege i onome čemu služe, ali miris mi kavari ukupni dojam. 


Gel za intimno pranje sam kupila na sniženju, i u objavi New in: Hello march gdje sam pisala o svim proizvoda koji su noviteti naglasila sam važnost intimne higijene žene.
Miris je jako nježan, skoro da se ne osjeti, pumpica je pun pogodak jer mogu da doziram količinu koja mi je potrebna. Pjeni tačno sa  mjerom i ne izaziva nikakve iritacije. (*u poređenju sa NIVEA gelom)




I sad nešto što je nekome sitnica, ali meni je jako važno- zaštita pumpice od mogućnosti da se "otključa". Ovo je idealno ako proizvod nosimo na putovanje u koferu da ne bi strahovali od prosipanje.




Ja kad ugledam da na nekom proizvodu piše "keratin" to mora biti moje. Ova prskalica za kosu ne radi neka čuda, ali daje lijep sjaj i mekoću kosi. Nestalo mi je spreja za zaštitu protiv toplote kad sušim kosu i ovo koristim kao zamjenu. Također, moja kosa je malo naelektrisana kad je svježe oprana i ovo umanje taj efekat. Prskalica ima jako lijep i ugodan miris i daje lijepu težinu vrhovima. 



I da prijavim nove dvije ljubavi o kojima će te čitati uskoro.



A već sutra očekujte nastavak ove priče o proizvodima koje mi je Šejla poslala na recenziju.

Da li nešto koristite od ovih proizvoda i kakva su vaša mišljenja ?
* Svi proizvodi su kupljeni vlastitim novcem

Ostajte mi zdravo do sljedećeg čitanja.
S ljubavlju, Š. <3

4 komentara:

  1. Slike su prelijepe i lijepo si opisala proizvode, i ja imam dosta proizvoda koje si spomenula u postu i dijelim isto mišljenje. :)

    Moj zadnji post je Avon - Haul pa ako te zanima pogledaj http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/04/avon-haul.html

    OdgovoriIzbriši
  2. Svaka cast za post, mnogo volim ove grupne recenzije! Maska od kavijara je vrh po meni, ostale proizvode nisam probala :) jedva cekam post sa mat ruzem i bazom :*

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.