Recenzije i poređenje : EBELIN, AVON I ORIFLAME make up spužvice (ažurirano)



Možda bi i čitale nastavak priče o maturskoj večeri, ali sam se sjetila sa sam zaboravila davno obećanu priču o make up spužvicama na temu originalnog (i mnogo sukupljeg) beauty blendera.

Ja u svojoj skromnoj kolekciji imam tri make up spužvice: EBELIN (svijetlo roza), AVON (tamno roza) i ORIFLAME (ljubičasta). Cjenovno su skoro iste oko 7-8 KM, ali su njihove ukupne karakteristike različite na razne teme.
Vjerujem da sve zaljubljenice u šminku znaju kako ove spužvice rade,a za one koje ne znaju da pojasnimo- make up spužvica se pokvasi pod mlazom vode i dobro ocijedi da bi se uklonio višak vode. Tapkajućim potezima nanosimo tečnu podlogu za lice. Odlična je za masnu kožu. Održavanje ovih make up spužvica je jako jednostavno uz pomoć nekog blagog sapuna i mlake vode pa je samim tim i bolja od četkica jer je operemo prije svakog korištenja. Potpuno sušenje traje dva dana.



Prva u mojoj kolekciji je bila EBELIN spužvica i zahvalna sam jer je to bila prva komercijalna varijanta na našim prostorima. Kupila sam je prije par mjeseci i meni je sasvim dobro radila posao. Prije korištenja sam je oprala i jako je pjenila, kasnije sam čitala da se na nju nanosi sredstvo za dezinfekciju (što je slučaj i kod druge dvije spužvice) ali ova EBELIN je pjenila i narednih par pranja i imala je čudan miris. "Špic" je jako dobro određen i odličan je za dio ispod očiju i nosa, ali je zato ovaj dio za ostatak lica jako male površine i samim tim vam treba više vremena za nanošenje proizvoda. Gumenast je i jako dobre teksture tako da neće upijati proizvod. Danas kad imam i bolju varijantu, ja ovu spužvicu koristim potpuno suhu za čuvenu  "baking" tehniku. Pokušajte. Ja oduševljena.

Suha spužvica:



Mokra spužvica:



Tekstura:



Probala sam i originalni beauty blender za koji mislim prije svega da je preskup za neku spužvicu pogotovo kome šminka i šminkanje drugih nije posao.



Druga kupljena spužvica je bila od AVON-a i prije svega da naglasim da je boja ove spužvice totalno moja. Također i AVON spužvica je pjenila na samo prvom pranju, ali nije imala čudan miris poput EBELIN i kasnije spomenute. Rekla sam već da sam probala i originalni beauty belender i ova spužvica me djelomično teksturom podsjeća na original. "Špic" kod ove spužvice je nešto drugačiji i nije baš za blendanje ispod očiju, ali ja ovo koristim za blendanje baze za oči i odlično mi odradi posao. Pljosnati dio je puno veće površine i samim tim je nanošenje olakšano. Takve je teksture da proizvod ne uvlači u svoje pore već zadržava i nanosi gdje treba. Što se mene tiče tople preporuke i sad u ovom katalogu košta 7,50 KM. 

Suha spužvica:



Mokra spužvica:



Tekstura:




ORIFLAME spužvica me privukla isključivo zbog oblika kakav se do tad nije našao u mojoj kolekciji, a bolesna sakupljačka priroda je opet proradila u meni...


Ostalo je da me ova spužvica privlači samo bojom. "Špic" ne radi posao koji bi trebao, pljosnati dio za nanošenje pudera je sasvim pristojne površine ,ali na fotografiji će te vidjeti da je tekstrura užasna jer su pore prevelike tako da vam ova spužvica pokupi proizvod. Ova spužvica je pjenila i narednih par pranja. Na dodir stvarno podsjeća na spužvu i ne postaje gumenasta kao što su prve dvije.


PROČITAJ :  Nakon što sam kupila Max Factor Lasting Performance puder koji je malo "jači" i "teži" sa jako čudnom teksturom (dobro, nije sad riječ o njemu) shvatila sam da se najbolje nanosi ovom spužvicom i to onako skoro pa suhom. Ova make up spužvica je skroz suha odlična za prajmer. Probala. "Špic" naglašavam nije nešto, pa detalje oko očiju i nosa radim nekom četkicom.
Smatram da sam dužna da vam napišem i ovo bez obzira na prvobitne ukupne karakteristike ove make up spužvice.

Suha spužvica:


Mokra spužvica:


Tekstura:


Moj izbor su EBELIN i AVON make up spužvica. EBELIN spužvica je takva da će te uvijek imati fleke od proizvoda i kad je operete, što kod AVON-ove nije slučaj. 




Koja je vaš izbor? Da li ste koristile neku od ovih spužvica koje ja imam ?

Ostajte mi zdravo do sljedeće objave.
S ljubavlju, Š. 

Broj komentara: 11:

  1. Imam Oriflame spuzvicu i zasada sam zadovoljna kako mi obavi posao. Gledala sam i ostale dvije i planiram ih kupiti. Sto se tice Ebelin spuzvice, negdje sam vidjela da ima i ljubicasta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Opet moram kupiti nešto. Nije zbog mene imam blog xD :*

      Izbriši
  2. Odlican, Odlican post. Svaka cast. Predlog za pranje ovih sundjera, koji kod mene radi - pomesaj malo kokosovog ulja, malo antibakterijskog sapuna i tecnosti za pranje sudova. Ja dodam i jako malo vode - odlicno je za pranje svega. Ja sam prvi put sa Aura sundjera izvukla sve necistoce ovom tehnikom, odlicna je. Isto koristim i za cetkice za sminkanje i sjajno je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti i pokušam samo dok dokupim kokosovo ulje <3

      Izbriši
  3. Cijena oriflame spuzvice je 2,90 KM a ne 7-8 i odlicna je ko je zna koristiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poštovani, znam da je spužvica bila oko 3 KM prije mjesec dana vjerujem da je sad u katalogu oko 7-8, a ako ne onda je neminovno da u ovom segmentu kvalitet određuje kvantitet (čitaj cijena). Također opaska autora na tvoj dio komentara o tome kako je supužvica odlična- ako ne probaš bolje i počneš da misliš da je trenutno najbolje za tebe. Da li je znam koristiti ? Pa vjerujem da znam (argument: opisala način upotrebe na početku teksta), a i TI ista si me mogla naučiti ali žalim slučaj ipak ti piše ANONIMNO.

      Izbriši
  4. anonimusu je dosadno :D


    ja čekam oriflame spužvicu da je isprobam :D a ebeline je predobra!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimus kompleksaš neki !

      Očekujem i tvoje mišljenje, o svemu dobrom što nađem ja napišem :) oni ne kontaju da mi stvari ne kupujemo jer nam trebaju, već da testiramo, taman mi trebaju tri make up spužvice a pri tome imam samo jedno lice :**

      Izbriši
    2. slažem se!

      potruditi ću se da to fino i iskreno sročim. :D
      Dvije ruke i plus mama da ti blenda konture. Što da ne? :D hahahahha

      Izbriši
  5. Meni je Flormarova najbolja, doduse nisam koristila Oriflame spuzvicu :D

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.