Favoriti aprila+važno (!)


Krajnje je vrijeme da počnem da pišem mjesečne favorite.
Smatram da smo poput prijatelja. Ono što napišem je kao da vam pričam o nekom proizvodu, situaciji, anegdoti...Danas ću vam pričao o favoritima mjeseca aprila koji uključuju šminku, kozmetiku, odjevne predmete (u mom slučaju odjevni predmet), modni dodaci i jedna serija...



AVON 2-in-1 fiksator i baza- Ovaj proizvod je mlađi brat fiksatora koji sam koristila i stvarno je nadmašio sva moja očekivanja. Nećkam se da vam sad ispričam sve o njemu, ali očekujte uskoro detaljnu recenziju. Nadam se da znate da ukoliko se našao u mojim favoritima kolika je ljubav prema njemu. Uskoro stvarno će biti dosta recenzija jer me Šejla iz AVON-a zatrpala novim paketićima i proizvodima.

CATRICE All around maskara- Catrice maskara se iznova i iznova nalazi u mom neseseru. Intenzivno je crne boje sa jako kvalitetnom četkicom koja nije silikonska, i to je stvarno veliki plus u moru istih. Ja imam trepavice koje su duge i na krajevima oka su čudno uvijene, ali ova maskara doslovno pravi čuda. Kupljena je iz čiste radoznalosti i stvarno je osvojila moje srce za sva vremena.

Essence All about NUDES paleta- Već sam pisala recenziju o All about NUDES (klik) paleti. Ova paleta je definitivno moj prvi i jedini izbor za dnevnu ili večernju šminku jer stvarno nudi mnogo mogućnosti. Preporučila sam je svakome ko me pitao za paletu koja je kvalitetna, jeftina i da je iskoristiva.

AVON baza za oči- Ne zna kako sam živjela bez ovog proizvoda. Koliko je oduševljene bilo kad sam otkrila fiksator šminke, toliko je veće bilo kad sam vidjela da je s ovim malim čudom u elegantnoj staklenoj posudici dobilo drugu dimenziju. Očekujte recenzije dok fotografišem proizvod.

OVNAK kosi kist- Imala sam staru verziju ovog kista koji je krenuo sa mnom na jedno šminkanje i tu mu se gubi svaki trag. Ovaj kist koristim za popunjavaje obrva i da napravim tuš sa crnom sjenom za oči za neke dnevne varijante. Sve preporuke.




LISTERIN total care vodica za usnu šupljinu- Moram vam nešto priznati- ja sam neko kome su lijepi i zdravi zubi oličenje brige jednog čovjeka o samom sebi. Koliko su bitni estetski lijepi zubi, toliko su pokvareni zubi opasni za naše zdravlje. Ja koristim CURAPROX ultra soft četkicu koju možete nabaviti u apoteci i DM-u, ali imam "zbijene" zube pa mi četkica, i pored konca, nije dovoljna. Ovu verziju LISTERINA mi je preporučila moja zubarka jer je nešto blaži od originalno (zelenog) LISTERINA. Jako je lijepog mirisa i nije previše jak ukoliko imate osjetljive desni. 

AVON Care aloe vera mlijeko za tijelo- U jednoj od recenzija sam rekla da ovaj proizvod neću koristiti jer imam otvoren već jedan, ali nisam ostala dosljedna sebi,  zaljubila sam se u ovo mlijeko za tijelo jer nevjerovatno lijepo miriše i lako se razmazuje po koži. Puno više mi odgovara od AVON-ovog mlijeka za tijelo iz royall jelly kolecije.

AFRODITA set- Set se sastoji od mlijeka za tijelo i gela za tuširanje,  ovo je za mene jedan proizvod, jer jedan bez drugog nemaju isti efekt po pitanju mirisa koji ostaje nakon upotrebe. Nježna i ženstvena nota mirisa je nešto što me privlači kod ovih proizvoda. Miris se ne zadržava Bog zna nešto dugo, ali meni je važan onaj momenat lijepog mirisa. Mlijeko za tijelo lijepo hidrira kožu. Vidjela sam da je DM-u dostupan još uvijek ovaj set i imate moju toplu preporuku. 

AVON Out spoken parfem- Žalim što se ovom parfemu bliži kraj. Detaljna recenzija je na linku: HUGE REVIEW: Avon (prvi dio).




Majica iz BERSHKA-e- Bijela pamučna majica sa zlatnim natpisom mi je bila apsolutni hit ovaj mjesec jer sam je mogla nositi u školi ili za neki noćni izlazak. Jedina mana je što slova nisu u tkanini (ukoliko me razumijete) pa se mora prati ručno. Naočale za sunce nisu brendirane, ali su predivne i mislim da mi lijepo pristaju obliku lica.

SOUFEEL narukvica- Sa ovom narukvicom sam se srodila, postale smo mali tim. Nosim je uz sve kombinacije i u svim prilikama. Detaljnu recenziju i pregled možete vidjeti ovdje: SOUFEEL, a kako ja to kombinujem: SOUFEEL outfit.

Naušnica (poklon)- Naušnica koju vidite je poslala nešto što "podigne" cijeli izgled jer je efektna pogotovo u noćnim izlascima. Uho zna boljeti nakon sati i sati nošenja, ali sve za ljepotu.

Odlučila sam da napišem i preporuku za ovu fenomenalnu seriju koju sam gledala u ovom mjesecu...



Serija LUCIFER je moj favorit ovog mjeseca. Dakle, Lucifer (Đavo) daje otkaz u paklu i dolazi na zemlju. Igrom slučaja se sprijatelji sa detektivkom Kloi, uz pomoć svojim sposobnosti joj pomaže u rješavanju teških i misteriozni zločina. Ukoliko ste za seriju koja nudi mnogo smijeha, misterija koje golicaju maštu, prezgodonog glumca i nevjerovatno prirodno lijepu glavnu glumicu uz minimalne scene seksualnog karaktera onda je ovo prava serija. Online je samo jedna sezona od 13 nevjerovatnih epizoda u trajanju od po 45 min. Cijelu sezonu sam pregledala na linku -> LUCIFER- sezona I.
Negdje sam pročitala da je snimanje serija na pauzi, ali ja se iskreno nadam da će ova fantastična serija dobiti nastavak.


Kad sam već krenula da vam se prijateljski obraćam želim da vas nešto zamolim. 
Ja se ovdje dajem maksimalno, potpuno sam priroda, opuštena, spontana i ne vidim razlog da neko ostavlja komentare koju izgleda produkt ličnog nezadovoljstva i frustracija. 
Skontala sam da me ne poznajete pa eto ukoliko želite da saznate nešto o meni postavite mi pitanja ispod ovog teksta. Ja ću odgovoriti na svako od njih ukoliko ih bude dovoljno za jednu kvalitetnu objavu. Postavite mi pitanja kao da sam vam prijateljica, kao  da samo izašli na kafi, zamislite se u 1001 situaciji sa mnom...
Molim vas nemojte ostavljati ružne komentare ispod teksta od bilo kojeg od nas koji se bavi ovim, jer svaka je riječ ovdje gram nečijeg vremena i prstohvat nečijeg truda.


Ostajate mi zdravo do sljedećeg čitanja i očekujem vaša pitanja.
S puno ljubavi, Š. <3





Broj komentara: 9:

  1. Nikad mi nisu bile jasne osobe koje ostavljaju ruzne komentare...Ako mi se nesto ne svidja, preskocim...Nema potrebe za vrijeđanjem...Konstruktivna kritika ok, sve drugo nema smisla...
    Nisam probala nista od tvojih favorita... a slike su ti lijepe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo ima iksić na ekranu, klik i završiš sa pričom :) hvala tebi što uvijek ostaviš prijateljski komentar od samog početka <3

      Izbriši
  2. Zanimljivi favoriti, bas me zanima taj ovnak kosi kist jer imam isti zaobljeni i super me sluzi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovu xetkicu, koso secenu imam godinama. I dalje mi je omiljena i koristim je na isti nacin kao i ti. Kupila sam je u BiH za 2 marke i nikako nisam znala koja je marka, sada si mi otvorila oci i informisala me. Hvala. Odlican post i super slike.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovu xetkicu, koso secenu imam godinama. I dalje mi je omiljena i koristim je na isti nacin kao i ti. Kupila sam je u BiH za 2 marke i nikako nisam znala koja je marka, sada si mi otvorila oci i informisala me. Hvala. Odlican post i super slike.

    OdgovoriIzbriši
  5. Soufeel narukvica je preslatka.
    Pozdrav, Milica sa bloga ,,Šminke nikad dosta'' :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da jeste :) srdačan pozdrav i za tebe :) xoxo

      Izbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.