ČUPKO face depilatory set// set za depilaciju lica


Veoma često se pitam zašto su neke jako bitne teme kod nas tabu. Ovo je vrlo vjerovatno jedna od takvih ili je pogrešno tumačena kod nas. Da, ŽENE IMAJU BRKOVE. Dobro ne baš prave brčine, ali imaju dlačice iznad usana. 

U zavisnosti od nas samih možemo imati svjetlije ili tamnije dlačice. Tješiti se s tim da ako imate svijetle dlake ste kao dobro prošle je greška i to velika, jer su takve dlačice užasne na dnevnom svjetlu, iskreno. 


Ovaj set koristim od kako sam skontala da to da budem brkata žena nije nimalo ugodno, niti mi se dopada i nije me sramota da to kažem. Opet kažem SVE ŽENE IMAJU BRKOVE. Smatra da nije potrebno da u 21. vijeku hodamo kao Frida Kahlo. Ko ne zna ko je Frida obavezno da pita sveti Google.





Vjerujem da i kad nanosimo puder to zna jako ružno izgledati i smatram da to nije privlačno nikome. Jako malo se priča o ovome i zato djevojčice počinju sa raznim metodama uklanjanja dlačica sa lica od kojih je najgora ona da počnu da briju dlačice iznad usana. Smatram da je bolje reći nekom onako prijateljski "Hej, imaš u CM-u/DM-u set za depilaciju i košta oko 4-5 KM" nego da cijeli života vodi borbu sa dlakama.


Ja koristim Čupko set za depilaciju koja ima 16 traka za depilaciju, dva gela i dvije uljane maramice. Ja imam dlačice , tačnije malo njih na početku usana i tako da ovu jednu traku za depilaciju mogu da koristim više puta.




Naravno uvijek će te imati višak voska i to se može ukloniti uz pomoć uljane maramice. Dođu dvije maramice, ali jednu maramicu možete koristiti više puta ukoliko je fino vratite u njeno pakovanje da sačuva vlažnost.



Nakon što se to prosuši samo od sebe namažete gelom na bazi aloe koji treba da umiri to područje. U jednoj vrećici dođe 3ml i to se jako sporo troši jer vam trebaju minimalne količine, samo probušite rupicu i tako dozirate.






Sam proces depilacije je jako jednostavan. 
Dlanovima zagrijete traku nekih 20-30 sekundi i to ste dobro uradili kad se dijelovi počnu lijepo odvajati bez upotrebe sile. Vosak ima malo čudan miris poput topljene plastike. Zalijepite trake na mjesto gdje imate dlačica i povlačite prstima u smjeru rasta dlaka. 
Iskrena da budem jako sam se bojala sljedećeg koraka, a to je da uklonimo traku sa nausnice koja je inače jako osjetljiva. 
Mislim da to nije ništa strašno ukoliko to uradimo brzo i uz jedan jednostavan trik-ukoliko povlačite traku sa lijevog dijela lica, glavu brzo uz povlačenje okrenute udesno i obrnuto.



Ova metoda je meni prorijedila dlačice koje priznajem nisam imala previše, ali sam se ja ugodnije i ljepše osjećala kad sam znala da sam se riješila toga na skoro 4 sedmice dok ne počnu da mi se javljaju opet.

Čupko set koji ja uvijek koristim je namijenjen za osjetljivu kožu, taj sam kupila i prvi put jer sam se bojala da ne bude kakvih NUS pojava. Nikad nisam imala nikakvu reakciju na depilaciju nausnice. Izbjegavajte da dirate rukama nakon depilacije to područje jer je jako iziritirano i osjetljivo. Također, ukoliko izlazite van taj dan koristite OBAVEZNO kremu ili BB kremu (npr. AVON BB kremu - SPF 15) koja ima SP faktor, može biti i onaj najmanji mogući, ali zaštita je na prvom mjestu. 

Crvenilo i "otok" će nestati nakon sat vremena. Nausnica će bridtiti i peckati neko vrijeme (to nije ništa strašno).




Uzroci maljavosti kod žena ?!


Uzroci maljavosti/dlakavosti kod žena mogu kriti ozbiljne probleme koji se mogu odigravati u našem organizmu i vjerojatno su alarm za stanja koja nam mogu slijediti. 
Uzroci maljvosti mogu biti naša greška (brijanje) do ozbiljnih hormonalnih problema.

Testosteron (androgeni hormon) je prvenstveno muški hormon, ali se stvara i kod žena u niskim koncentracijama u jajnicima, nadbubrežnoj žljezdi i masnom tkivu. Kod nekih žena sa povišenim vrijednostima testosterona nema pojačane maljavosti, već se javlja seboreja, akne i alopecija- razrijeđenost kose i određeni stepen ćelavosti. Kod drugih, pak, pojačana maljavost postoji iako su razine hormona normalnih vrijednosti- to je idiopatski hirsurtisam.

Hirsurtisam (pojačana dlakavost) najčešće nastaje kao posljedica policističnih jajnika. Druga endokrinološka stanja mogu biti uzrok pojavi ovog poremećaja: poremećaj tireoidne žljezde, šećerna bolest...

Šta mislite zašto su BRKOVI kod žena tabu tema?
Kako se vi borite sa ovim?

Ostajte mi zdravo do sljdećeg puta !
S ljubavlju, Š <3

Broj komentara: 10:

  1. ,,dobro, ne baš prave brčine" 😁😁😁 ismejah se pošteno 😀

    OdgovoriIzbriši
  2. Svaka čast na postu i kod nas je ovo tabu tema čini mi se... Nije lako biti žena definitivno. :)

    http://makeupreporter.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  3. Mene je Čupko razočarao na svim parametrima (Čitaj dijelovima), valjda za moje dlačice nije baš najbolji. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj koristiš ? Probaj i Baleine trake za depilaciju :)

      Izbriši
  4. Sad za sad koristim cupka za izbjeljivanje..a razmisljam o kremi za depilaciju, vise nego o vosku..valja pocupati te dlacice imam nizak prag boli ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se bojala, ali nije ništa strašno :)

      Izbriši
  5. I ja sam koristila Čupkove i Baleine trakice ali sad sam prešla na Avonovu kremu za depilaciju nekako mi je sa kremom bezbolnije, mada u zalihama još uvijek imam ovaj jedan Čupkov set. :D

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.