Kako je to bilo na Digital Divas konferenciji by AVON ?!


Hotel Radon Plaza je 10.7 vjerovatno skupio do sad najveći broj žena koje se zanimaju za iste stvari- blog i šminka. 




Ovo je bila moja prva konferencija na kojoj sam prisustvovala u ovom blogosvijetu. 
Mojoj sreći nije bilo kraja jer sam vidjela da je jedan od predavača Ana2Cats koju svi znamo preko ekrana. Ana je ista kao što sam je zamišljala: vesela, druželjubiva i opuštena (bez obzira što nam svima tu prisutinim može zadati lekciju kako se piše blog i snima za you tube).

Šejla, PR AVON-a, je otvorila i zatvorila konferenciju koja je trajala od 10:30 do 17h. Svaka čast, jer ne bih joj bila u koži da udovolji svakome i da ostane dosljedna sebi i kompaniji AVON, žene su to ipak. Šejla nam je pokazala kako napraviti dobar PRESS kit ili MediaKit o čemu sam čitala, ali nisam znala kako to kvalitetno napraviti i koje stavke treba poštovati.



Ana je pričala kako je uspjela u svijetu gdje su blogeri zapravo javne ličnosti sačuvati svoju privatnost ,gdje je njena granica i šta u njenom životu može postati viralno.



Predobru, prezanimljivu i korisnu prezentaciju o selfbreniding-u koja je prošla za čas je držala Una Bejtović. Čast mi je što sam upoznala Unu na ovaj način kroz prizmu njenog života, uspona i padova. Ukoliko vam se ikad otvori prilika da poslušate neko njeno izlaganje obavezno to učinite. Vjerujem kad bi bila profesor da bi s njom svako predavanje bilo lakše. 





Ivona Krezić Čolić je PR poznatog domaćeg brenda- Alma Ras. Ivona nam je objasnila kako se to treba javiti nekom brendu i iznenadila je neke od nas sa par proizvoda Alma Ras kompanije. Ja sam bila sretne ruke ili stolice.








Ines Bulajić nam je objasnila šta je to pričati priču kroz priču- storytelling i to je bilo jako zanimljivo sve dok nismo skontale da se bliži ručak.
Ručak je bio sat vremena čistog hedonizma pa sam fotkala samo tanjir i bacila se na jelo.

Tu sam razmišljala kako je konferencija pun pogodak jer se svi družimo i imamo priliku da naučimo od stručnjaka iz različitih oblasti koje se povezuju za pojam BLOG...



Nakon ručka je na red došla Melisa Tolja Mešić koja je pričala o malo "dosadnijim" stvarima u ovom poslu-analize, grafici, statistika, populacije...
Melisa je zaista pravi znalac i meni je iskreno rekla za neke stvari koje nisam ni znala da postoje. 




Na kraju kao šlag na torti je bila diskusija "BLOG vs VLOG" koja je bila jako zanimljiva i na početku se pričalo o tome, a kako su se žene skupile na jednom mjestu i to još pojele koju baklavu više onda počinje diskusija o onoj malo tužnijoj strani pisanja- (ne)pismenost, zarada, količine novca, kako negdje i kako kod nas...



Jako sam zahvalna Šejli koja me pozvala prije svega. Zahvala sam sebi što mi pisanje ovdje nije u vidu oznake za eure ili dolare, ovo je moj prostor i mjesto gdje imam pravo da napišem i pišem sve što mislim da treba - moj BLOG, moja PRAVILA, moji TEKSTOVI, moje FOTOGRAFIJE i nema tih para da dam to nešto moje i djelom vaše za ne znam ti kakve novce. Možda u doglednoj budućnosti i poželim neku šušku, ali  mi to opet neće biti na prvom mjestu da zbog toga počnem više ili da prestanem da pišem, jer da je tako nikad ne bih ni počela.





(peglala sam ja ovu tuniku, ali ono nedokazno)





Odmor mi se završio sljedeći je tek u septembru. Ko izdrži i izdrž'o je.

Pratite me na IG: @sejlaosm 

Ostajte mi zdravo do sljedećeg pisanja i čitanja.
S ljubavlju, Š. <3














Broj komentara: 8:

  1. Odličan post kao i fotografije :)

    fashionawakebyb.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Možda nije tema, ali štiklice su prelepe :) Inače, super post. Zarada i ne treba da ti bude prioritet, uživaj u onom što radiš, jer nema ništa bolje nego kad radiš ono što voliš! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno, drago mi je da vam je super bilo. Iskreno jedva sam cekala post da vidim slike sa konferencije :) Krivo mi je sto ja nisam mogla da prisustvujem ali bice prilika ..

    Charming Coco ♡ blog

    OdgovoriIzbriši
  4. Prava si sretnica! Najsikrenije ti čestitam :*
    ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨ -new post :)

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.