AVON Ideal Flawless mat podloga






Već sam vam pisala o Max Factor Lasting Performance puderu, današnja tema mi je AVON podloga iz linije Ideal Flawless. Kako u ljetnim svakodnevnicama ne volim tešku šminku i ne volim onaj osjećaj kao da se topim onda pribjegavam korištenju nešto laganijih podloga, BB krema ili samo korektora ukoliko je stanje moje kože lica u nekom zadovoljavajućem stanju.

AVON podloga dolazi u bež mat tubici sa predivnim minimalističkim natpisom i poklopcem koji ima staklo efekt što meni djeluje  luksuzno i profinjeno. Ova podloga je meni poslana na recenziju u nijansi "NUDE" i Šejla je ubola nijansu koja mi odgovara i sad iako sam dobila malo boje. 
Kao i za Max Factorov puder jedina mana mi pakovanje koje će biti problem kad proizvoda ostane jako malo, doduše da vas ne lažem AVON podloga je napravljena od nešto mekše plastike tako da to koliko-toliko olakšava iskorištavanje proizvoda do maksimuma.



Ideal Flawless podloga je tečna, ali jako tečna do te mjere da ukoliko promućkate tubicu možete osjećati kretanje tog fluida u boji. Meni se najbolje pokazalo kad je nanosim rukama ili spužvicom. Ukoliko sam koristila spužvicu nanosila sam podlogu direktno na najveću površinu spužvice i onda tako tapkala po licu. Ostavlja zaista zdrav sjaj kože- FLAWLESS lady. Nevjerovatno je lijepog (po meni i cvijetnog) mirisa koji jako brzo nestaje.



Prekrivanje ove podloge je osnovno i može se nadograđivati. Smatram da je ova podloga za one koji nemaju velikih problema sa kožom lica, bez akni, bubuljica, crnih ili crvenih flekica, ožiljaka i sl. jer to zaista neće prekriti. Ja ne patim od toga da se vidi neka bubuljica, jer ga koristim na dnevnoj bazi pa mi je za to ova podloga odgovarala. 
Također, mislim da je mogu koristiti i oni sa masnom i suhom kožom ukoliko u oba slučaja to ne ide do nekih ekstrema. Trajnost ove podloge je svega par sati. 


 

Ovu mat podlogu sam koristila skoro cijelo ljeto. Prednosti ove podloge je što je jako lagana i nemam osjećaj maske na licu, ostavlja lijep zdrav sjaj kože i ugodnog je mirisa. 


Šta ste vi koristili od šminke ovo ljeto?

Ostajte mi zdravo do sljedećeg pisanja.
S ljubavlju, Šejla. <3







4 komentara:

  1. Ambalaza mnogo lepo uradjena. Ja sam najvise koristila essence 16h stay all day puder, odlican je, srednja prekrivna moć, jedino su nijanse zeznute. ;)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža je predivna zaista!
      Ja sam također koristila taj puder i bio je stvarno super, vjerujem da ću mu se i vratiti. Moja nijansa je bila (nemoj me držati za riječ) 10.

      Izbriši
  2. Odlicna je za svakodnevno koriscenje. :)

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.