#5 NEW IN: Spring haul



Zdravo drage moje !

Slušam pjesme i skroz sam upala u melanholično-penzionersko raspoloženje. Sjetila sam se da mi se nakupilo novih proizvoda koji bi vam mogli biti zanimljivi. Ukoliko vas nešto bude zanimalo nadam se da će te ostaviti komentar da znam šta da prvo trošim i pišem recenzije.

Jako vodim računa o svojoj kosi i trudim se da svako malo probam neki novi proizvod dok ne pronađem nešto što će biti vrijedno moje pažnje.
Slušala sam hvalospjeve od onih koji prodaju FARMASI kozmetiku za šampon na bazi bijelog luka. Stigao mi je prije više od sedam dana i koristila sam ga samo dva puta, tako da ne znam da li pomaže pri rastu kose, ali kosa vam neće biti onako čista pod prstima više od jednog dana jer imam osjećaj da masti tjeme pa traži mislim česta pranja kose što nije poželjno. Nema ništa gore od žene koja ima prljavu kosu, ništa!  

Ovo je šampon koji je od bijelog luka, a koji sasvim neutralno skoro nikako ne miriše. Ne pjeni previše što će vam biti čudno u samom početku. U ovoj bočici ima 500ml. i ja sam ga platila 8,90 KM što mislim da je i neka njegova stalna cijena. Baš taj dan sam kupila u CM-u dvije Paletta farbe 770 u koju sam se farbala nedavno. (4,45 KM)


FARMASI šampon od bijelog luka:



Više računa od kose vodim o svojoj koži lica jer se trudim da moja koža uvijek ima neki novi i kvalitetniji proizvod jer je bio dug i težak put do čistog lica. 
Čitala sam toliko dobrih i pozitivnih recenzija o Balea pjenama za čišćenje lica. Postoje dvije varijante: za suhu kožu (roza) i normalnu do mješovitu kožu (plava). Jako prijatna pjenica za lice sa još ljepšim mirisom i odličnom pumpicom. Poput oblaka je za lice (slika ispod). Sigurno ću o njoj pisati kad steknem određene utiske i kad se naše prijateljstvo učvrsti. 
(4,30 KM)




Kupila sam i dvije Balea maske za lice. Ova roza maska je onaj tip maske za lice koja se osuši i skida u jednom komadu, i ja sam već jedan dio potrošila. Malo teže se uklanja, ali je koža nakon nje predivna i ima jako lijep miris. Plava maska je zapravo poput nekog materijala koji je natopljen određenom tekućinom i još je nisam probala. Vjerujem da ću kupiti još ovih maski jer su jeftine pa bi to mogla biti neka dobra recenzija. 

Čupko set za depilaciju vjerno koristim, tako da ovu recenziju očekujte već sljedeće sedmice. Ovaj set je za osjetljivu kožu i trenutno je na sniženju u CM-u. (3,95 KM)


Što se tiče šminke tu sam malo smirila strasti jer imam dosta toga da trošim. AVON calming effects puder u nijansi "NUDE" koristim na dnevnoj bazi jer ima tu neku osnovnu moć prekrivanja, ali je jači od BB kreme i to je dobro kad mi koža ima PMS. (8,90 KM akcija*)

Kad sam htjela kupiti neki malo jači puder nailazila sam na recenzije ovog Max Factor Lasting Performance pudera i mogu reći da su mišljenja bila oprečna. Neki su se kleli u njega, a neki su žalili pare koje su dali. 
Pošto sam ja proklete prirode otišla sam i kupila ga. Ubola sam nijansu- BRAVO ZA MENE (105)! Koštao je oko 20 KM.
Koristila sam ga jednom i ne znam još kako se ponaša na duže staze. Da li ćemo biti u ljubavi? Hmm...


*Fotografija je bez efekata zbog realnog prikaza


1. AVON calming effects
2. Max Factor Lasting Performance

Vidjela sam u aktuelnom katalogu da je Rimmel Stay Matte puder (004) u kamenu na akciji. Ovaj puder je nešto u čemu su i strane blogerke spoznale Boga, a njima je i puno bolja kozmetika dostupna. Kad je nešto na akciji to odmah znači samo jedno- kupiti. Bojim se ovih labilnih pakovanja (labilno pakovanje ?!). 
Nakon samo jednog korištenja skontala sam što je zapravo apsolutni hit...

Ja ne znam šta mi je bilo i u kojem sam se transu bila pa sam ovo kupila ! Ne znam kakve sam to pilule za lilule koristila...Essence shading powder koji ima bronzer i ilumininator dostupan je u dark i light (ovaj ispod) varijanti. Nisam još probala tako da ne znam šta da vam napišem ovdje, ali utiske će te znati uskoro to je sigurno. (cca 6 KM)



Nisam odavno pisala neku NEW IN objavu, a meni je to i na drugim blogovima nešto najzanimljivije za čitanje. Uskoro očekujte puno recenzija jer sam ovdje prezentirala dosta noviteta. Nadam se da će svi biti vrijedni vaše pažnje i kojeg reda na ovom blogu.

Recenzija kojeg proizvoda vas najviše zanima?
Da li koristite neki od ovih proizvoda i kakvi su vaš utisci ?

Ostajte mi zdravo do sljedećeg čitanja.
S ljubavlju, Š. <3

Broj komentara: 11:

  1. Balea pjene su mi omiljene! Obje sam koristila/koristim i vjerna sam im vec oko godinu i po' i roza definitivno bolje mirise. Zanima me recnezija za Avon puder i Cupko set :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trenutno pravac sa tuširanja i počinjem da budem ovisna o ovoj pjenici :) obećavam ti recenziju čupko seta ubrzo ;*

      Izbriši
  2. I ja sam kupila taj Farmaši šampon i baš naprotiv - ne masti mi kosu. Inače je perem nakon 2 dana, maksimalno 3, a nakon pranja tim šamponom delovala je čisto i tek oprano puna 3 dana.
    Pozdrav, Milica sa bloga ,,Šminke nikad dosta"

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Milice, čitala sam da ovaj šampon djeluje u zavisnosti od osobe do osobe, čak je muškarcima idealan dok ženama nije itd. :) dok potrošim određenu količinu sve ću znati :) hvala ti na komentaru :*

      Izbriši
    2. Nadam se da ćemo biti zadovoljne krajnim rezultatom, tj.da će nam kose brže rasti. :*

      Izbriši
  3. Maxfactor puder mi je u početku bio super a kasnije mi je postajao sve gori, previše mi je oksidirao na licu. Ja koristim rozu Balea pjenu i odlična mi je, vjerujem da je i plava jednako dobra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čeka ga iz ozbiljan test uskoro, koristila sam ga samo jednom i ne znam šta da mislim :)) divna je i plava vjeruj mi.:)

      Izbriši
  4. I meni je ovaj Farmasi šampon na bazi belog luka bio misterija do pre neki dan. Isprobavamo. Za sada sam čula samo reči hvale. :)

    http://makeupreporter.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.