AVON Gel shine lakovi


Sjećam se tog dana kao lijepog i sunčanog kad sam dobila poziv iz AVON-a da imaju nešto za mene. Kad sam otvorila paket (koji je bio nenormalno težak) vidjela sam mnoštvo dobro poznatih AVON kutijica za lakove kojima nije bilo kraja- moje reakcije sreće i ushićenja su bila takve da sam jedno sedam dana prvo se divila svim tim lakovima, pa tek počela da koristim jedan po jedan. Tu se našlo još stvari, ali o tome drugi put. Zvijezde ove priče su Gel Shine lakovi za nokte.




Da kažemo neke generalne i uopštene stvari na samom početku. Lakovi (među kojima se našao i TOP COAT) dolaze u crnoj kutijici. Četkica ozbiljno dobro radi posao. Lakovi se nalaze u staklenim bočicama od po 10ml sadržaja. Nemaju neugodne i "teške" mirise i veoma brzo se suše čak i bez upotrebe proizvoda kojeg ću spomenuti u nastavku ove priče. U zavisnosti od nijanse do nijanse tako varira njihova pigmentacija i količina slojeva. Na noktima mogu ostati bez TOP COAT-a cca. 5 dana, dok se životni vijek i postojanost produžava sa TOP COAT-om ili sa više slojeva na skoro 10 dana. Moje mišljenje je da su dva sloja optimalna za potpuni efekat. Gel Shine je naziv ove kolekcije i potpuno ga opravdava.




Ja sam luda šminkara, ali opet neko ko nema pojma o fazonima i trikovima za manikir. Pa kao takva sam se morala rastati sa određenim brojem lakova jer volim i da obradujem druge ljude koji imaju više ljubavi prema spomenutoj aktivnosti. Jako volim uredno nalakirane nokte i njegovane ruke, a trenutno se učim kako odraditi nešto više od lakiranja laka u dva sloja.
Pri mojoj samoedukaciji mi je pomogla i AVON četkica za razne trikove. Uskoro.


Odlučila sam da pišem od nijanse koje su mi se manje dopale do onih koje su me oduševile.

Da se razumijemo ni jedna nijansa nije loša i svaka je nosiva, također možda se vama sviđa neka koja meni baš i ne.

1. SHEER LOVE


Ovo je lijepa nijansa, blijedo roze i skoro da se neprimjećuje na noktima, a ja volim baš onako drečave boje. Ovo je sa dva sloja i možete vidjeti da je i dalje ovako providnjikav. Mojoj sestri se sviđa ova nijansa jer je diskretna i odgovara joj za školu (što potvrđuje gore rečeno).



2. BARELEY THERE


Ova nijansa je puno ljepša na noktima, a mnogo ljepša uživo nego u bočici i na fotografiji, ali mene je odbila nekako na prvu. Ovo je samo jedan sloj na noktima i on je otišao u druge ruke.




U principu ovo su dva laka koja su mi se manje dopala. 


3. SAPPHIRED UP


Ova boja laka je fantazija, predivna je na noktima i ima nevjerovatan sjaj. Ovo je samo jedan sloj. Prava plava boja za ljubiteljice istog.




4. ORANGE YOU CRAZY


Ludilo od boje koja svoj puni sjaj ima tek na noktima. Puno ljepša nijansa je uživo i na noktima nego u bočici. Preporučila bih je za ovaj period koji nam dolazi. Samo jedan sloj na mojim noktima. Vrišti LJ E T O!




6.ROSES ARE RED

Klasična crvena boja. Na noktima je jedan sloj. Moja bočica je pronašla novog vlasnika.




7. LAVANDER SKY


Naziv ovog laka najbolje opisuje sadržaj bočice. Ovaj lak je u moja TOP 3 najdraža laka, lijepa nježna boja koja svoj puni efekat ima samo sa jednom slojem.



8. RED VELVET

Ja sam se na prvu zaljubila u ovu boju i družila sam se jako dugo s njom, čak sam i na matursko veče nokte nalakirala ovim lakom. Predivna nijansa koja u sebi ima nešto neobično, kao da ima i malo crne i bordo sa mrvicama crvene uz biserni sjaj. PREDIVNO !





9. RAIN WASHED

Moja najdraža nijansa laka u ovom paketiću. Predivna pastelna nijansa gram ljubičaste i mrvica sive i to je to. Mislim (a neka mi neko kaže u komentarima) da ni jedan brend nema nešto ovom slično. U vezi sam sa RAIN WASHED.


Mislim da je AVON napravio pravi posao sa ovom linijom lakova. Također, želim da pohvalim realističnost nijansi u katalogu. BRAVO !

Da li posjedujete neki AVON lak i kakva su vaša iskustva?
Koja nijansa vam se najviše dopada ? 

*PR proizvodi
S ljubavlju, Š. <3

Broj komentara: 11:

  1. Obožavam klasičnu crvenu nijansu! :) Odličan post!

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim Sheer Love nijansu! Jedna od boljih.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni su najljepse Mint to be i Lavander sky :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Posjedujem mnogo Avonovih proizvoda i zaista sam uvijek prezadovoljna. Tako isto i sa njihovim lakovima.. Odlični su! Čestitam na ovoj odličnoj suradnji, prava si sretnica :)

    ♥ forever-blogm.blogspot.com ♥ - new post :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlican post,jos nisam probala Avon gel shine ali sam narucila ovaj poslednji koji je i tvoj favorit...bas mi se svidela nijansa :* pa cu verovatno negde da kazem utiske

    OdgovoriIzbriši
  6. Super post! nisam jos isprobala al morat cu :) ---> http://beautyakworld.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.