AVON // Advance techniques kolekcija


AVON mi je poslao prije par sedmica novu Advance techniques kolekciju: šampon, regenerator, maska i dvofazno ulje. Kako mi je kosa postala jako oštećena iz meni nepoznatih razloga, morala sam se ošišati na stepenasto pa su mi ovi proizvodi došli kao kec na desetku. Ne znam kako je kod vas, ali meni kosa strašno opada u ovom prelaznom periodu, ali mi je ova kolekcija sa uljima obećavala...


Mat crno pakovanje od tanje plastike šampona i regeneratora izgleda jako profesionalno, na policama daje utisak kao da ste u nekom salonu. Šampon i regenerator imaju po 250ml. što je odlična količina. Maska se nalazi u mat crnoj tubi i ima 150 ml. Dvofazno ulje od 100 ml.se nalazi u prozirnoj bočici sa prskalicom. Bočica  se mora promućkati prije upotrebe da bi se faze sjedinile. Posebno u cijeloj kolekciji je fantastičan miris koji je mene podsjećao na vaniliju i kolačiće. 





Naravno, kako me sve u jednoj liniji ne može oboriti sa nogu tako je i u ovoj slučaj. Šampon i regenerator su mi zauzeli prvo mjesto. Šampon dobro pjeni i kosa je jako mekana čak i kad se koristi bez regeneratora. Iako ima uljanu formulu nije brže mastio kosu, ali mi nije pomagao ni pri rješavanju peruti. Miris fantastičan kakav jeste se dugo zadržava u kosi.
Regenerator je savršene gustine, lako se nanosi i još lakše spira sa kose. 
Kosa je mekana i svilenkasta na dodir. Značajno se kosa bolje i lakše češlja nakon ovog proizvoda. 





Maska za kosu iz ove linije me ostavila ravnodušnom. Da, daje lijep sjaj. Da, lakše se kosa češlja. Svakako, je dovoljno tečna, ali moja jedina zamjerka je ta što imam osjećaj da mi je kosa nakon nje bila teška i da se malo brže mastila. Mislim da bi ova maska odgovarala idealno djevojkama sa suhom i beživotnom kosom.



Dvofaznu prskalicu sam koristila i na vlažnoj i na suhoj kosi (prsnem na razdaljini od 15 cm 2-3 puta). Nisam primijetila neke rezultate u vidu poboljšanja na mojoj kosi, ali ono što ovoj prskalici daje veliki plus i prednost nad svim ostalim koje imam u svojoj kolekciji (a sve su iz AVON-a) je ta što kosi i vrhovima nakon sušenja fenom i dva poteza ravnom četkom daje utisak fenirane kose kao iz salona.

Dakle da sumiram- šampon i regenerator su mi favoriti, čak planiram svoje druženje i nakon potpuno potrošenih bočica. Maska vam je potrebna ukoliko vam je kosa suha, a prskalica ako želite efekat tzv. feniranja na ravno.



Da li ste probali nešto iz ove kolekcije?
Da li se borite kao ja sa opadanjem kose u periodu jesen-zima?
Kako vi održavate vašu kosu zdravom i lijepom?

Ostajte mi zdravo do sljedećeg čitanja i pisanja.
S puno ljubavi, Š. <3

4 komentara:

  1. Mogu se pohvaliti da samm probala zaista veliki broj preparata i proizvoda u slicnoj spremi, ali konkretno ove, nisam, te mi je drgo da sam proctiala ovaj post. Trudim se da negujem svoju kosu, ali vremenom ona postaje otporna na preparate koje stalno koristim, te mislim da su ovi noviteti odlicno resenje za mene. Odlicna recenzija, vrlo dobar post, zaista sam uzivala citati.

    Gotičarka

    OdgovoriIzbriši
  2. oj, i meni kosa užas opada u ovom periodu, još ajde, sada izgleda da se stanje polako smiruje, al prošli mjesec - horror u kadi XD
    Meni je skroz dobra ova linija, posebno sprej. Sada mi se kosa brže masti pa mi ova linija i ne bi odgovarala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isto, još ja se farbala skoro na crveno pa kada kao mjesto zločina. :)
      Sprej je odličan :)

      Izbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.