- AVON MARK-





Danas vam pišem recenziju određenih proizvoda iz nove Avon linije pod nazivom Mark. Ideja cijele linije je da oslobodimo svoju kreativnost i povećamo samopouzdanje. Ne mora to više biti klasičan izgled koji imamo svaki dan, već da pokrenemo nove ideje, da koristimo nove boje i da budemo odvažne. Pakovanje cijele linije je crno-bijelo, jednostavno i minimalistički, ali ono što se nalazi u njima je rapsodija boja. 


Avon je nedavno napravio druženje blogerki u salonu "Kultura ljepote" gdje smo imali priliku da se upoznamo sa ovom linijom i dobili smo na recenziranje punu kutiju proizvoda. Za sve mi je bilo potrebno određeno vrijeme i danas vam tipkam svoje utiske. 



Ono što mi je prvo privuklo pažnju je bio najljepši mogući crveni karmin koji sam ja vidjela u životu. Lijepa, hladna, crvena boja koja je mene prvo asocirala na Merlin i pin-up stil. Sigurno da ovaj ruž nije bio u Mark liniji rekla bih da je samo za večer, ali kako moramo da potenciramo našu hrabrost- ovaj ruž sam ja nosila i u 6h ujutro. 
Ruž se jako lijepo nanosi, ali vam je potrebna olovka u ovoj ili sličnoj nijansi, hidratantan je i nakon određenog vremena postaje blago mat. Trajnost ovog ruža je par sati bez da jedete i pijete. Veliki plus ovaj ruž ima zato što i nakon skidanja površinskog sloja ostaje lijepa boja na usnama.


Kako sam odlučila da određeni period ne radim nadogradnju noktiju, lakovi su postali moja velika ljubav i potreba. Avon lakovi su inače jako kvalitetni i dugotrajni sa jako dobrim izborom nijansi. "Puna" boja se postiže samo jednim slojem i četkica je nevjerovatno precizna.


Nijansa: Fantastic






Ja mislim da svi koji me poznaju, znaju da ja nikad ne nosim sjajeve za usne. Kad sam ugledala ovaj sjaj bila sam ravnodušna, bez emocija i interesa. Kako ja svoje proizvode zaista i ozbiljno testiram, nanijela sam ovaj sjaj i oduševila sam se. Zaista, ali zaista svi vi koji ovo čitate, ovo morate imati. Sjaj se može nositi samostalno, preko nekog karmina ili samo na sredini usana. Ovaj sjaj koji ja imam je u nježno roze nijansi pod nazivom "Sugar shine" i ima zlatne šljokice koji daju punoću vašim usnama.



Pored sjaj za usne oduševljenje mi je bio ruž (ukoliko tako mogu reći) koji svima izgleda kao marker, pa ukoliko ga koristite u javnost svi misle da ste ludi jer se šminkate s tim. Na pakovanju piše "lip tint pen" što je možda i najbolji opis. Nježna crvena boja daje lijep izgled usnama. Može se nositi samostalno, ali ja sam nanosila njega i preko sjaj o kojem sam već pričala i izgleda predivno. Mana ovakvih proizvoda je što se brzo suše. Špic je jako precizan za nanošenje, pa sam ovaj ruž koristila i da uokvirim usne.





Komad šminke koji sve žene moraju da imaju je maskara. Što se tiče Avon maskara one su meni standardno dobre, sasvim korektno obave ono što trebaju. Četkica je uža, dlačice lijepo raspoređene i intenzivno je crna. 






Kako sam već napisala da sve proizvode testiram, ukoliko ne van kuće, onda u udobnosti svog doma. Kako mi nijansa CC kreme nije odgovarala nosila sam je 12h kući. Ova CC krema je za one koji imaju normalan tip kože, ne previše masnu i ne previše suhu, nije za one koji imaju veće probleme sa kožom lica jer je prekrivanje osnovno do blago srednje uz nadogradnju. CC krema je jako lagana, pa je ja koristim kao korektor u dvije-tri tačkice.  

Nijansa: Shell






Smatram da je Avon moja vječna ljubav i da su svakom novom kolekcijom i svakim novim proizvodom samo po desetine koraka ispred svih.


Šta bi ste vi voljeli da probate iz nove Mark kolekcije?
Ukoliko imate neki proizvod, šta bih ja to trebala da nabavim?


Ostajte mi zdravo, do sljedećeg čitanja i pisanja.

S ljubavlju, Š. <3

Broj komentara: 10:

  1. great post... ı love avon :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Naručila sam cc kremu... upravo zbog toga jer ne nosim neke teške pudere,a i nemam potrebe za jakim prekrivanjem...i po tvojoj recenziji vjerujem da ce mi se svidjeti... :D fine su fotografije..

    OdgovoriIzbriši
  3. obozavam avon kozmetiku te sam se bas obradovala postu! predivne fotografije

    Gotičarka

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovakva ideja u avonu mi se jako dopada, i volim njihove proizvode i samim tim mi se dopada i post i izlolženi proizvodi, predivne boje lakova :D

    Delilah's Stories

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako se zove nijansa karmina? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.